Време ли е за редизайн на вашия сайт

09.08.2011 г.
7 въпроса, които ще ви дадат отговора дали се нуждаете от редизайн на вашия фирмен сайт.


Още по темата:
Графичен дизайн | Редизайн на сайт | Разгледайте нашите редизайн проекти | Функционалности, които са задължително условие за един успешен сайт


1 – Анализ
Определете важните показатели, които дават обратна информация за работата на вашия сайт. По този начин статистиката ще покаже ефективността на сайта. Ако имате вграден брояч в сайта ще видите тенденцията в показателите през годините и лесно може да се открият слабите страни на сайта.

2 – Кое да се промени?
Точно кои елементи от вашия сайт се нуждаят от реконструкция. Неаргументираното и произволно решение за редизайн може по невнимание да се премахнат важни елементи, които са полезни за потребителите. Не позволявайте новият сайт да е по-лош и неефективен от старата версия на сайта.

3 – Ползваемост
Съответства ли дизайна на вашия сайт с Интернет стандартите и добрите практики. Потребителите имат определени очаквания за това къде могат да бъдат общи елементи на сайта, като логото, връзките към категориите, навигацията и т.н. Ако елементът е на правилното място, сайтът е по-лесен за използване и в резултат на това общия брой на импресиите нараства. Ако сайтът не е интуитивен и лесен за използване, те ще напуснат и ще намерят друг сайт, който е такъв.

4 – Промени в компанията
Ако вашата компания е преминала през голямо вътрешно реконструиране, ако предлагате нови услуги/продукти или сте сменили логото си и имате нова фирмена идентичост. Необходимостта от нов дизайн, който да отрази тези промени е очевидна.

5 – Позиция в търсачките
Добре ли е позициониран вашия сайт в търсачките? Архитектурата и технологията на текущия ви сайт спомага ли за това? Например – прекаленото използване на флаш техонолгия не позволява роботите на Google да индескират съдържанието на сайта ви. Ако сайтът ви е SEO friendly – това спомага за organic посещенията.

6 – Промяна на визията
Същестуващия ви сайт издава ли неговата възраст? Всички сме виждали сайтове, които създават впечатлението, че нови елементи са били прикрепени към съществуващия проект.
Добавянето на нови материали и елементи отвлича вниманието от основната идея на сайта на организацията. Оригиналният дизайн вече не е във вида, в който е замислен и уеб сайта изглежда като разхвърляно табло за съобщения.
Тази липса на единство дава чувство на неподреденост в потребителя, вместо на едно единно усещане за сайта.
Ако това се е случило при вас може би е време да се разработи нов дизайн, в който да се предвидят всички нововъведения и нови категории в сайта.

7 – Администрация на сайта
Имате ли вградена система за управление на сайта? Лесно ли променяте информацията във вашия сайт? Динамичният уеб сайт позволява на собственика на сайта да променя структурата и съдържанието на сайта без помощта на разработчика. Административният контролен панел ви дава възможност редовно да обновявате съдържанието на вашия сайт и вашите посетители да получават винаги актуална информация.
Ако нямате такава технологична въможност или променянето на съдържанието на сайта ви затруднява и ви губи много време, може би трябва да се замислите да промените това.



За повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.