Мобилна версия за Вашия уеб сайт
Мобилна версия за Вашия уеб сайт
Начало » Мобилна версия за Вашия уеб сайт
Мобилна версия за Вашия уеб сайт
Свържете се с нашия екип на тел: 0895 040 353 или 0899 936 282
Заповядайте на среща в нашия офис с адрес: гр.София 1000, ул Гладстон 32, офис 6А

Избор на домейн
Практиката до момента показва следните формати на изписване на домейн към мобилна версия на уеб сайт:

http://www.example.com/mobile
или
http://m.example.com

Вижте още Портфолио с реализирани над 100 проекта: Мобилна версия на сайт


Визия

Използвайте Вашето лого, което да позиционирате така на екрана на мобилното устройство, че потребителят бързо да Ви разпознае и да се увери, че е попаднал на правилния линк. При планиране на визията на мобилната версия на Вашия сайт, се стремете към постигане на изчистен дизайн. Използвайте опции, които са удобни за клик с показалец, организирайте съдържанието в падащо меню, а с употребата на радио бутон и чек бокс насърчете възможността за избор. Целта е да подредите съдържанието на мобилната версия на сайта по такъв начин, че да се отличава с лекота в навигацията.

Отделете видимо място за позициониране с цел бърз достъп до Вашите координати за контакт, бутони на социални мрежи, опция "изпрати на приятел" или skype бутон.


Съдържание
Следващото предизвикателство е да редуцирате обема от иформация, който ще визуализирате на страниците на мобилната версия на сайта. Отсейте най-важните показатели, които винаги за съпроводени с бутон "още" или "повече" с препратка към пълно и подробно съдържание. Ограничете употребата на картинки. Препоръчителният размер на файловете трябва да е под 25 kB . По този начин съдържанието се зарежда по-бързо, а и не обременявате с излишен разход потребителите, които заплащат на мобилния оператор въз основа на използван интернет трафик.

Внимание: не използвайте Flash, защото смарт телефоните не възпроизвеждат имидж в този формат. Използвайте картинки в JPG, GIF и PNG формат.


Връзка с основния сайт
Позволява автоматично обновяване на съдържанието в мобилната версия при промяна в съдържанието на основния сайт. Към версията за настолен компютър не забравяйте да поставите видими препратки към версията за смат телефони. Офертите могат да бъдат съпроводени с автоматично генериран QR код.


.... и още
При програмиране на мобилната версия, прибавете следните опции за:
  • автоматично оразмеряване на мобилния сайт към параметрите на екраните на различните марки смарт телефони
  • автоматично разпознаване през какво устройство се влиза във Вашия сайт и ако е смарт телефон, да се зареди мобилната версия

Макар все още употребата на настолни комютри да държи първата позиция, следвани от смарт телефоните и таблетите, обърнете внимание, че броят на смарт телефони в България е над 1 млн по показатели за 2011*. Потребителят, който ще използва мобилната версия на Вашия сайт, вече ви познава. Не е необходимо да влагате усилия да го впечатлите, а да му предложите търсенoтo съдържание в лесен за навигация и достъп формат.

(*) по данни на трите мобилни оператора (Мтел, Глобул и Виваком)


За повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.