Основни туристически изложения през 2012 у нас и в съседни страни

27.12.2011 г.
   София, България   
Holiday & Spa Expo
- Дата: 16 - 18.02.2012 г.
- Място на провеждане: Интер Експо и Конгресен Център, София, България
Ваканция и СПА Експо e най-голямото туристическо събитие в България, предназначено за професионалисти и широка публика, предоставя уникален шанс за представителите на туристическата индустрия от България и други страни да осъществят нови контакти, да предложат своите програми, да сключат сделки.

   Истанбул, Турция   
Eastern Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition
- Дата: 09 - 12.02.2012 г.
- Място на провеждане: Beylikduzu Fair Convention and Congress Center, Истанбул, Турция
За 16-та поредена година EMITT Istanbul отваря врати за участници и посетители от целия свят. В сравнение с 2010г, изложбените площи бележат ръст от 11%, а броя на участващите държави от 50 на 60. Основните групи изложители са туристически организации и асоциации, туроператори и туристически агенции, хотели, спа дестинации, авиокомпании, яхти, рент-а-кар, резервационни системи и технологии и др.

   Белград, Сърбия   
International Fair of Tourism (SAJAM TURIZMA)
- Дата: 23 – 26.02.2012 г.
- Място на провеждане: Belgrade Fair Grounds , Белград, Сърбия
Belgrade Tourism Fair се счита за най-голямото събитие за Югоизточна Европа, свързано с туризма. През 2011 година изложението отчита 880 изложителя и над 58 000 посетителя. В изложението вземат участие както местни, така и международни предстваители на фирми и организации, като национални и регионални туристически организации, туроператори и туристически агенции, хотели и обекти за настаняване, авиокомпании, жп и речни превозвачи, резервационни системи и др.

   Букурещ, Румъния   
Romanian Tourism Fair
- Дата: 15 - 18.03.2012 г.
- Място на провеждане: ROMEXPO Exhibitions Centre, Букурещ, Румъния
Romanian Tourism Fair е едно от най-големите туристически изложения, които се провеждат на територията на Румъния. Участниците са представители на основните туристически сектори - авиокомпании и чартърни компании, хотели, рент-а-кар, онлайн резервационни системи и комапнии, компании за издаване на кредитни карти, туроператори и туристически агенции и др.

   Атина, Гърция   
Philoxenia Summer Holiday Expo
- Дата: 18 - 20.05.2012 г.
- Място на провеждане: Helexpo Palace, Атина, Гърция
Изложението ще събере за 6-ти път на едно място изложители от различните отрасли в туризма - организатори на конгреси и събития, агротуризъм, винен туризъм, гастрономичен туризъм, религиозен туризъм и спа туризъм. Сред участниците ще са и представители на общини и области в Гърция, хотели и организиран къмпинг, както и на транспортни компании (авиокомпании, круизи и фериботи). Ще бъдат организирани щандове на основни туристически забележителности и музеи.