15 причини защо ви е нужен блог за Вашия бизнес

1. Позволява ви да отделете част от съдържанието на основния сайт. Така той няма да се пренатрупва с информация и да разсейва посетителя от основната мисия, която сте заложили при неговото изготвяне.

2. В статиите. които публувате в блога, можете да поставите линк-препратки към основния сайт. Тук важи и реципрочното правило, а именно от основния сайт също да препращате потребители към любопитни публикации в блога. Предоставяйки допълителна и полезна информация увеличавате вероятността посетителят да се превърне в купувач.

3. Блог платформата генерира кръг от последователи, които с времето дават отражение върху положителен ръст на трафик към основния сайт, Разнообразните теми, обогатяването на сайта със съдържание води до откриваемост в търсачките по широк набор от ключови думи, в комбинация с честота и постоянство - резултатът е, че съвсем скоро ще бъдете възнаградени за Вашите усилия, които сте съсредоточили в SEO оптимизация на блога.

4. Може би до сега не сте се замисляли с колко много информация разполагате и то по-голямата част от нея е от лични наблюдения и преживявания. Споделяли сте я с приятели, колеги или със семейството, а в разговор с клиент една такава история не веднъж ви е осигирявала продажба. Време е да опишете тези истории черно на бяло и те да станат достъпни до повече портребители. По този начин изграждате доверие въз основа на споделени лични впечатления, които са и актуални във времето.

5. Чрез статии в блога можете да създадете интерес към нов продукт/услуга, да приканите аудиторията да се запознае с нова дестинация. От практична гледна точка част от публикациите могат да описват рутинни процедури, които често обяснявате по телефона на клиента. Така след приключване на разговора можете отново да му изпратите по мейл линк към блога, с цел клиентът да ги прегледа по-детайлно в удобно за него време.

6. Приемете възможността за поддържането на блог като алтернативна форма на общуване с клиента. Тук можете да отговорите на често задавани въпроси, да разясните промени или тенденции в сферата на вашия бизнес, да го запознаете с постижения или награди и специализаци, които се отнасят до вашата фирма или служители.

7. Блог платформирте често поддържат форма за коментари. Чрез този онлайн инструмент можете да насърчите потребителите да споделят мнение. Отзивите са чудесен източнкик, от който можете черпите идеи. Вашите теми са интересни, но читателят може би се вълнува от нещо друго. А и ако сте се изчерпали от вдъхновение, тук можете да откриете заглавието на вашата следваща публикация или да организирате дискусия по актуална тема.

вижте още: Идеи за теми за Вашия блог

8. Блогът може да стане поле за изява не само на вас и вашия екип, но и на потребителите. Необходимо е да приканите и да насърчите клиента да изпрати лични пътеписи, снимки или видео материали.

9. Периодично на страниците на блога можете да орагнизирате игри или конкурси

10. Поднесените в блога теми са интересни и читателите с охота ги споделят в социалните мрежи

11. Добре организираният блог, богат на съдържание и разнообразие от теми помага за изгражднето на доверие в клиента, защото показвате знания и компетентност.

12. Предизвикателството да поддържате блог ви стимулира да проучвате нови неща, да обогатите собствените си познания, да "смилате" съдържанието, да го поднасяте във ваш стил на достъпен за потребителя език.

13. Подготвянето на блог е лично предизвикателсвто към вас и вашия екип, към което трябва да се отнесете с нужното внимание: да се организирате, да планирате, да се подготвите по темите, да планирате интересни заглавия, да се изразите ясно и достъпно.

14. Блог - платформата дава възможност да помагате, да споделяте, дори да въздействате и да провокирате аудиторията.

15. Блогът води до нови партньорства с други блогове или онлайн портали. Можете да обмените статии, линк-препратки или банери, да организирате заедно игри и конкурси, и др.