Често стещани грешки при сайт на хотел

По отношение на съдържанието:

 • Бедни описания

Една от ролите, които сайтът на хотели изпълнява, е да запознае потенциални гост с възможностите за настаняване и предимствата на хотела пред останалите обекти в избраната дестинация. Бедни или неактуални описания могат да поставят под съмнение качеството на обслужване и да пренасочат потенциалния клиент към избор на услуги на Ваш пряк конкурент.

Препоръка:

Обърнете се към професионален copywriter, който има опит в създаване на съдържание за сайтове.


 • Снимки с ниско качество

От една страна приложеният в сайт снимков материал изпълнява информативна роля с цел да запознае потенциалния гост с възможностите за настанаване, допълнителни услуги (ресторант, басейн, Спа, детски кът и т.н) и дори със самата дестинация.

Но по важна е ролята на снимките като материал, който позволява да се съотнесе текстово описание към визуална презентация. По този начин се създава интерес и ако снимките са малко на брой или с ниско качество по отношение на заснемане, могат да откажат потенциалният гост още на етап запознаване с обекта за настаняване

Препоръка:

Свържете се с екип с опит в професионално заснемане на хотели. Обърнете внимание на оформлението на галериите в сайта, които да допълват и подчертават въздействието на избраните кадри. Постарайте се периодично да обновявате и актуализирате снимковия материал.


 • Call-to-action бутони

В практиката могат да бъдат срещнати 2 сценария. Първият е липсващи CTA бутони и подходящи последващи взаимодействия онлайн (напр форма за запитване, резервационен модул, онлайн разплащане и т.н) . Вторият е пренасищане с втърде много CTA бутони, което обърква потребителя в разпознаването на коя е следващата логична стъпка, която се очаква от него да изпълни онлайн с цел постигане на търсения резултат.

Препоръка:

Изградете адекватна пътека на потребителите и маркирайте подходящите CTA бутони на всеки етап. Съгласувайте Вашата визия с екипа, който разработва уеб сайта на хотела, за да получите максимално съдействие по отношение на визуализацията (графичен дизайн) и функционалността (back end решения и възможни интеграции)


 • Липса на йерархия

Всичко за Вас е важно и е поместено на начална страница, като или се пренебрегват възможностите за разпределяне по менюто или информацията се дублира. В резултат потребителят се затруднява при усвояването на големият обем от информация и губи фокус.

Препоръка:

Структурирайте информацията по степен на важност и то от гледна точка на онлайн потребителя, защото той е потенциален гост на Хотела и трябва да го превърнете от посетител на сайта в потребител на Вашия продукт/ услуга


 • Липса на цени

За съжаление все още се случва хотелските сайтове да бъдат пренебрегвани и омаловажавани като канал за онлайн продажби. Не се публикуват таблици с цени, а понякога наличните такива са с изтекла валидност.

Препоръка:

Повярвайте във възможностите, които един сайт притежава или могат да бъдат поетапно развити, така че той да стане източник на директни резервации.


 • Координати за контакт

Достигането до телефон или email за връзка с хотела може да изиска няколко клика (напр главен бутон За Хотела -> под бутон Контакт) Локацията на един хотел е сред водещите критерии при избор на настаняване, но често липсва карта на местоположение или GPS кординати

Препоръка:

Изплзвайте подходящи начини за взаимодействие с крайния клиент, като се съобразите с тенденциите на UX уеб дизайн в унисон с постоянно променящите се потребителски навици по отношение на онлайн общуване.По отношение на потребителско преживяване:

 • Без мобилна версия

В случай, че уебсайтът на хотела проектиран за мобилни устройства, пропускате огромна част от потенциални клиенти. Причината? Показателите за трафик от мобилно сърфиране в мрежата вече надминава този с източник настолен компютър.

Препоръка:

Съвместимостта при визуализация на сайта на екрана на мобилните устройства става все по-важна, защото в основата на взаимодействие винаги трябва да бъдат поставяни нуждите на крайният потребител, ако искаме да постигнем нашите цели като търговци.

 • Дисбаланс между дизайн и функционалности

В случай, че сте заложили на два отделни екипа по отношение на дизайна и функционалностите в сайта, потребителят ще бъде неприятно изненадан от липсата на консистентно потребителско преживяване

Препоръка:

Изберете екип от разработчици, който може да ви предложи комплексна услуга - графичен дизайн и разработка. Заложете на:

# семпъл дизайн в унисон с тенденциите
# интуитивно оформление в полза на крайния потребител
# адекватни за отрасъла онлайн функционалности
# интеграция с цел автоматизация • Пакетни оферти в PDF формат

Все още практикувате прикачване на информация към страници в сайта в PDF формат, защото това е единственият подход, който текущият админ панел към сайта позволява. За съжаление крайните потребители не биха били възхитени от идеята да направят допълнително усилие и да свалят PDF файла (особено ако достигнали до сайта през мобилно устройство)

Препоръка:

Време е да потърсите CMS, която да Ви позволява да качвате динамично съдържание (снимки, текст, цени и т.н)


 • Затруднен процес на резервация

Имате вграден онлайн резервационен модул, но продължавате да обработвате офлайн постъпили запитвания за резервации. Може би процесът на онлайн резервация е твърде тромав или неясен и потребителите не успяват да завършат всички стъпки?

Препоръка:

Потърсете с помоща на Вашия IT екип възможности за "съкращаване" на стъпките. Помислете над опцията за интеграция с използван PMS софтуер и канали за дистрибуция. • Отсъствие на мнения на гости/ отзиви

В наши дни сключването на сделка онлайн не се определя единствено от пордуктовата характеристика и гъвкаво ценообразуване. Ключов фактор е спечелването на доверието на потенциалния клиент. Липсата на отзиви и мнение може да разколебае потребителя.

Препоръка:

За да подсилите доверието в безпристрастността на цитираните отзиви в сайта, използвайте мения, споделени от доказани гости на хотела. Не пренебрегвайте негативните коментари, а покажете искрена готовност за реакция и демонстрирайте вземане на мерки в полза отстраняване на обстоятелствата, довели до неудовлетовреност на госта. • Липса на кръстосване на съдържанието

При първа онлайн среща с Вашия хотел съвсем естествено е потребителят да попадне на вътрешна страница от Вашия сайт (напр при изпращане на специална оферта чрез бюлетин, реклама в Google Ads, публикация във Facebook страница или платен пост и т.н)
Описанието е поднесено като чист текст без препратки, като се разчита на навигацията на основните бутони в менюто, в случай че потребителят иска повече информация.

Препоръка:

Страниците в сайта не трябва да бъдат разглеждани като самостоятелни такива. За разлика от една печатна презентация, информацията в онлайн пространстрвото позволява да бъде "кръстосвана". По този начин Вие улеснявате потенциалния гост като правите най-релевантната информация достъпна, така че да подкрепите неговата следваща стъпка към заявяване на резервация. Кръстосването на съдържание създава условия за едно по-удовлетворяващо потребителско преживяване при разглеждане съдържанието на даден сайт.За повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.