Как скоростта на сайта влияе на онлайн потребителя?

За да получите отговор на въпроса, необходимо е да отделите време и да съберете информация чрез анализиране на поведението на реални потребители, които използват Вашия сайт. По този начин ще достигнете до достоверни изводи, които може би ще се различават от Вашите очаквания, които сте заложили при създаването на сайта. Не трябва да Ви притесняват подобни разминавания - все пак Вие гледате на сайта и продажбения процес от переспективата на създатели и участници в бизнеса и не винаги да предвидите поведението на потребителите, но използвайки добри практики в определен отрасъл, ще се приближите до желания резултат.

Да започне от там, че Google е доста взискателен по отношение на потребителското онлайн преживяване и бавно зареждащите сайтове губят точки при борбата за по-добро място при индексация сред резулатите от търсенето. Да приемем, че потребителят извършва търсене по ключова дума в Търсачката и попада на Вашия сайт, който е сред първите резултати. Кликва върху него и следва процесът на първо зареждане на страницата Според изследване, проведено от Google (2017г) 2 секунди забавяне водят до 90% от потребителите да напуснат сайта. И най-вероятно губите потенциални клиенти, защото сайтът се зарежда бавно или потребителите изпитват затруднение при навигиране из съдържанието му,Source: Google/SOASTA Research, 2017

Вие сте създали сайт или подобрили настоящ такъв с идеята, че той ще ви послужи като мощен маркетинг инстримент за популяризиране и реализиране на продукти и услуги. Ако все още не сте проверили скоростта на вашия сайт, направете го с помощта на безплатния инструмент . Защото бавният сайт "убива" конверсиите, защото голяма част ги губите още "на входа" на вашия онлайн магазин/ сайт.

За целта можете да използвате разработен инструмент за анализ на скоростта на сайта https://pagespeed.web.dev/ (допълнителна информация вижте https://developers.google.com/speed) Предимството за избор на този инструмент е, че не само ще бъде измерена скоростта на сайта за мобилна и настолна версия, но вие ще получите съвети и предложения за подобрения от страна на Google, които се основават на доказани добри практики за уеб ефективност и за двата типа устойства, които се ползват от потребителите.
Потребителското поведение онлайн постоянно еволюира и вашият сайт също се нуждае от периодични промени, за да се подобри потребителското преживяване. А онлайн потребителите не обичат бавно зареждащи се сайтове и бързо преминават към следваща опция. В резултат вместо при вас, пазаруват при конкурентните фирми. Разбира се, част от тях ще проявят известна доза търпение, но дори да направят покупка, то е малко вероятно да повторят.

Развитието на технологиите се случва с бърза крачка и потребителите придобиват характерно поведение - те стават по-малко търпеливи, изискват да открият информацията, която търсят, за максимално кратък срок измерен в секунди. Потребителите имат нужда от сайтове, които да се зареждат бързо, независимо от устройството, което се използва, и ако не го направят, ще се премести с минимум усилия от няколко клика потребителят се насочва към друг сайт.

Всяка извоювана секунда в полза на скоростта на сайта ще се трансформира във по-добра удовлетвореност на онлайн посетителите и ще катализира онлайн продажбите и конверсии през сайта.За повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.