Мобилна версия за Вашия уеб сайт

Избор на домейн
Практиката до момента показва следните формати на изписване на домейн към мобилна версия на уеб сайт:

http://www.example.com/mobile
или
http://m.example.com


Визия
Използвайте Вашето лого, което да позиционирате така на екрана на мобилното устройство, че потребителят бързо да Ви разпознае и да се увери, че е попаднал на правилния линк. При планиране на визията на мобилната версия на Вашия сайт, се стремете към постигане на изчистен дизайн. Използвайте опции, които са удобни за клик с показалец, организирайте съдържанието в падащо меню, а с употребата на радио бутон и чек бокс насърчете възможността за избор. Целта е да подредите съдържанието на мобилната версия на сайта по такъв начин, че да се отличава с лекота в навигацията.

Отделете видимо място за позициониране с цел бърз достъп до Вашите координати за контакт, бутони на социални мрежи, опция "изпрати на приятел" или skype бутон.


Съдържание
Следващото предизвикателство е да редуцирате обема от иформация, който ще визуализирате на страниците на мобилната версия на сайта. Отсейте най-важните показатели, които винаги за съпроводени с бутон "още" или "повече" с препратка към пълно и подробно съдържание. Ограничете употребата на картинки. Препоръчителният размер на файловете трябва да е под 25 kB . По този начин съдържанието се зарежда по-бързо, а и не обременявате с излишен разход потребителите, които заплащат на мобилния оператор въз основа на използван интернет трафик.


Връзка с основния сайт
Позволява автоматично обновяване на съдържанието в мобилната версия при промяна в съдържанието на основния сайт. Към версията за настолен компютър не забравяйте да поставите видими препратки към версията за смат телефони. Офертите могат да бъдат съпроводени с автоматично генериран QR код.


.... и още
При програмиране на мобилната версия, прибавете следните опции за:
  • автоматично оразмеряване на мобилния сайт към параметрите на екраните на различните марки смарт телефони
  • автоматично разпознаване през какво устройство се влиза във Вашия сайт и ако е смарт телефон, да се зареди мобилната версияЗа повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.