Предимства на vPOS терминал

Предимства на виртуалния пос терминал за клиента

Все по-широката употреба на дигитални устройства води до промяна в потребителските навици. Посетителят, попадайки в даден сайт, търси решения (продукт или услуга) онлайн и има готовност да закупи/ капарира/ поръча и предплати.

При наличието на необходимата информация, ясно са описани условията на покупка на съответния артикул или услуга, потребителят може да пазаруава от всяка точка и по всяко време. Без да е необходимо да разполага към момента с пари в брой. Също така не е необходимо да присъства физически в магазина в работно време или на конкретна локация, за да подаде кредитна карта за пос терминал. Процесът на плащане се прехвърля във виртуалното пространство, като за целта на клиента му е необходимо да има компютър и интернет връзка.

Потребител, който пазарува онлайн, в голяма степен има готовност да финализира покупката и като последна стъпка очаква да получи инструкция как да заплати (депозит, процент, предплащане, онлайн или при доставка с наложен платеж и т.н) посредством платежна система, която му дава сигурност за осъществаване на паричната транзакция.

Още едно практично предимство - за разлика от физическия пос терминал, онлайн не се редите на опашка и посредством виртуален пос терминал плащането става бързо и лесно, независимо колко потребителя пазаруват едновременно в сайта.

Предимства на виртуалния пос терминал за бизнеса:

Погрижили сте се да създадете актуален сайт с подходящи за дейността функционалности. Полагате ежедневни грижи за поддържане на актуална база данни и широк асортимент от продукти / услуги, независимо дали са собствени или на партньори. Чрез виртуалния пос терминал създавате удобство на потенциалния клиент да завърши процеса на онлайн покупка. В резултат увеличавате потока от приходи от реализирани сделки.

Онлайн разплащане може да се разглежда като проява на професионализъм и гъвкаво обслужване на клиента. В същото време Ви прави конкурентноспособни, тъй като съумявате да предложите качествено обслужване, адекватно на поведението на потребителите днес

Ако Вашият сайт може да се сравни в виртуален онлайн магазин, то освен че артукулите са достъпни, този магазин може да продава 24/7/365 и да генерира приходи без значение от време, локация или използвано устройство (настолен компютър, таблет или мобилен телефон) благодарение на виртуалния пос терминал. С интегрирането на онлайн разплащане и преим на картови плащания с дебитна или кредитна карта, увеличавате понтенциала и ефективността на сайта като конвертирате трафика от посетители в реални сделки.

Преди да интегрирате пос терминал, направете оценка на Вашия бизнес и какви цели сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план. Това е технология, което не струва много като инвестиция, но има доказана стойност за клиента и за бизнеса. Проучете условията при които се предоставят vPOS терминали, такси и комисион. Паралелно съгласувайте с поддържащата софтуерна фимра, възможността да имплементира терминала и евентуални ъпгрейди, за да отговаря сайта на условията от банката. С помоща на фирман адвокат съставете общи условия, които ще съпровождат процеса на онлайн разплащане.

Вместо заключение

Щатсливите клиенти са не само тези, които са доволни от предлаганите от Вас стоки, но които са имали положително онлайн потребителско преживяване, закупувайки Ваши продукти или услуги. Те могат да се превърнат във Ваши лоялни клиенти.За повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.