Регистрация в портали и търсачки

Регистрация в български търсачки

Една от основните предпоставки вашият сайт да бъде харесан от търсещите машини е да бъде открит чрез проследяване на линкове от други сайтове. Колкото повече линкове към сайта, толкова повече посещения от роботите и толкова по-добри позиции в Google и др. търсачки.
Като разбира се, за да бъде свършена добре работата, проследяването на всеки линк, е необходимо да завършва с предоставяне на информация. Търсачките харесват думите и текстовете.

Много подходящи за целта са сайтовете-портали, които директно препращат, както посетителите, така и роботите към вашия сайт. Големите портали могат да генерират наистина добри посещения, което е предпоставка за по-добро позициониране на сайта при търсене. И обратното, колкото по-добри позиции има един сайт, толкова по-посещаван е от търсещите машини. Кръгът е затворен – посещенията водят само до повече посещения. Така Google регистрира даден сайт като качествен.

Когато сайтът ви е индексиран, популяризирайте го като го линкнете в колкото можете повече портали и форуми. Можете и да разменяте линкове и банери с други сайтове. Това ще убеди търсещите машини, че вашия сайт предизвиква интерес в потребителите на търсачките и ще се погрижи да ви откриват по-лесно.

И едно малко допълнение – роботите харесват не само популярните сайтове, но по-конкретно тези, които имат положителен имидж сред читателите.