Минималистичен дизайн на мобилен сайт

Как ще разпознаете сайт с минималистичен дизайн?

Със сигурност ви се е случвало да попаднете на такъв тип сайтове. Най-често съдържанието е разположено върху светъл фон (понякога дори бял). Бутоните са достатъчно уголемени, за да създадат удобство при клик с върха на пръста. Те са подредени един под друг или се използва матрица от две колони (в такъв случай бутоните се визуализират като квадрати). Допълнителен акцент може да се постигне, като бутонът бъде "оцветен" и визуално изпъква на цялостния семпъл фон. Така се постига желаното привличане на вниманието на потребителя.

Навигацията на този тип сайтове е опростена и потребителят с лекота разглежда съдържанието. Част от основните бутони са изнесени в допълнително меню. То се визуализира с приплъзване от ляво на дясно на екрана на телефона или като падащо менщ (ако опциите са малко на брой) при кликване на характерната за мобилни сайтове икона навикон

Какви са предимства на минималистичния дизайн на мобилен сайт?

> бързина в зареждането на мобилния сайт
> изчистеният дизайн позволява бърза ориентация на потребителя в съдържанието
> кратък срок за изработка
> разумна и достъпна цена за генериране на мобилна версия
> възможност на по-късен етап да се направят желани промени и по-бутикова визияЗа повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.