Необходима ли е мобилна версия за Вашия сайт?

На 21.04.2015 в отговор на доказалата се нужда от по-добро обслужване на потребтелите, които ползват мобилни устройства, Google оповестява нов алгоритъм за подреждане на резултатите при употребата на Google търсачка. Постепенно, но осезаемо, сайтове, които нямат мобилна версия, използват флаш технология или се зареждат изключително бавно, биват "избутани" по-долу в списъка. А тези, които имат подходящия формат, получават допълнителен маркер, който акцентира, че сайтът е удобен за мобилни устроиства (вижте примера)Портфолио Мобилна версия на сайт
вижте над 100 реализирани проекта за изработка на мобилна версия


Бизнесът не остава равнодушен към промените. Фирми, които генерират голяма част от продажбите си онлайн, предприемат стъпки към изграждане на мобилна версия на техния сайт. Това решение, което бе отлагано във времето, в бъдеще ще рефлектира върху приходите, защото един растящ сегмент от пазара ще получава информацията поднесена в желания от него формат.

Отваряли ли сте Вашият фирмен сайт през мобилен телефон? Какви са Вашите първи впечатления? Замисляли ли сте се как се приема от потребител, който активно сърфира през мобилния си телефон?

Всъщност, част от отговорите на тези въпроси можете да получите сами чрез онлайн инструмент, предоставен от Google

Линк: Тест за удобство за мобилни устройства

Най-често срещаните грешки са:
  • бавно зареждане на сайта
  • текст с малък шрифт, неудобен за четене
  • малко разстояние между бутоните
  • съдържанието е по-широко от екрана и др.


За повече информация относно нашите продукти и услуги - може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас.Допълнителна информация:

Мобилна версия за Вашия сайт
Предимствата на мобилен сайт
13 причини да имате мобилен сайт
Responsive дизайн или отделна мобилна версия на сайта