5 причини защо е важен добрият уеб дизайн

Когато един бизнес реши да развие дейност онлайн и да гради устойчиво онлайн присъствие, ключова стъпка е създаването на фирмен уебсайт. Най-честите колебания са свързани с това, кой ще се заеме с изработването: Дали да е човек от екипа? Дали да е външна фирма? Дали да е еднократен проект, изпълнен от фрийлансър?

Първо впечаление и потребителско преживяване

Освен че сайтът трябва да е "приятен за окото" с подходящ набор от цветове, снимки, и визуално съдържание, той трябва да е предлага на потребителя съдържанието и навигацията, която кореспондира на отрасъла, в който е ангажирана Вашата дейност. Ако дълго време сте отлагането на създаване на сайт или редизайн/ ъпгрейд, проучете и имплементирайте такъв, който максимално да се доближава до технологичните тенденции в отрасъла, в който оперирате

SEO и индексация в Google търсачка

За всеки, който е проучвал дори на базова основа изискванията за SEO оптимизация на сайт, би следвало вече да е ясно, че този процес е трудо- и времеемък. Както и доста динамичен, поради постоянно променящите се критерии и технически изсквания към сайтовете за по-добра индексация.

Начинът, по-който сайтър е "сглобен' - визуално и технически, заедно с положените усилия по изграждане на йерархия,обновяване и релевантност на съдържанието, честота на публикуване, могат да ви бъдат от съществена полза при създаване на сайт или планиране на редизайн и ъпгрейд.

Вижте още Какво представлява Google Page Speed?

Увеличаване на продажбите

Съвременните сайтове са далеч от ролята си на бизнес визитка онлайн. При правилно проектиране те заемат ролята на един виртуален служител или екип, който генерира и реализира продажби, както и увеличава ефективността на вашия офлайн екип и при една по-дълбочинна интеграция допринася за по-продуктивни партньорски взаимоотношения.

Грижа към клиента с актуално съдържание и подходяща навигация

Добрият дизайн и грижата към подходящо онлайн потребителско преживяване показват, че Вие приемате бизнеса сериозно и се стараете да улесните комуникацията с настоящи и бъдещи клиенти, както и да увеличите продуктивността на Вашия екип, като разтоварите част от подлежащите на автоматизация процеси.

Разпознаваемост и идентичност

Дизайнът на един сайт помага за изграждането на силен, разпознаваем бранд, който бързо се възприема от Вашата аудитория. Когато посетителите видят, че сте верни на марката си във всеки детайл, включително и онлайн присъствието, това изгражда чувство на доверие и надеждност. Особено важно е да спечелите доверието на нов потенциален клиент, който чрез правилно подбрания дизайн да получи ясна представа за това, какъв е Вашата бизнес , какъв е неговият мащаб и да почувства автентичност при последващите взаимодействия при покупка/ обслужване.

В наши дни уеб дизайнът не е само начин за представяне на информация. Той се е превърнал във форма на визуално презентиране на един бизнес, на неговата дейност, на предлаганите от него продукти и услуги. Благодарение на технологичния прогрес, сайтът е и форма на общуване с клиента.

За това е важно да приемете, че фирменият уеб сайт не е статичен проект. Той олицетворява една динамична и постоянно развиваща се платформа, която трябва да се адаптира към променящите се тенденции в даден отрасъл, потребителско поведение и очаквания от страна на фирми-партньори. Редовното актуализиране на Вашия уеб дизайн гарантира, че фирменото онлайн присъствие остава релевантно и конкурентоспособно. Периодичното усъвършенстване и имплементиране на иновации поддържа Вашата дейност в челните редици на пазара.Допълнителна информация: